Nieuws

Onverwacht dubbele voorstelling Midzomernachtdroom in Barontheater Opende.

Om teleurstelling te voorkomen moest afgelopen weekend het Barontheater in allerijl bijgeboekt worden voor de voorstelling Midzomernachtdroom. De oorspronkelijke voorstelling van vrijdag 24 maart was een week eerder al uitverkocht waardoor op zondagavond 26 maart de voorstelling nogmaals te zien was. 

Een Midzomernachtdroom is het verhaal van William Shakespeare waarin Hermia de dochter van Egeus weigert te trouwen met Demetrius omdat zij haar oog heeft laten vallen op Lysander. De liefdestragedie is nog complexer omdat Helena, de vriendin van Hermia, een oogje op Demetrius heeft, die op zijn beurt weer niks van Helena moet hebben.

Coordinator Jappie Kuipers van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast kondigde de voorstelling met zichtbare trots aan. Het jeugdtheater in Opende wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd vanuit SMG en is daarmee een mooie uitbreiding van de activiteiten onder de stichting.

Regisseur Saskia Broertjes heeft het verhaal zo bewerkt dat alle acteurs variërend in leeftijd van 7 tot 15 jaar een rol hebben waarbij iedereen een moment heeft om te schitteren. Zelfs de rol van "een muur" werd met overtuiging gespeeld en leverde applaus op.

De grote sterren van de voorstellingen waren de acteurs zelf. Tweeentwintig meiden en twee jongens speelden drie verhaallijntjes die bij het bruiloftsfeest van de hertog en hertogin van Athene weer bij elkaar kwamen. 

Het liefdesverhaal van Hermia, Lysander, Demetrius en Helena wordt in de war gebracht door de jaloerse elfenkoning Oberon. Door geknoei met liefdessap wordt iedereen verliefd op een ander en zijn vrouw Titania wordt verliefd op een ezel. 

Ondertussen is de plaatselijke toneelvereniging druk bezig met het voorbereiden van een stukje voor de bruiloft van de hertog en hertogin. Ondanks verwoede pogingen van de regisseur om er iets moois van te maken eindigde dit tijdens de bruiloft in een hilarisch schouwspel en een volop lachende zaal.

Twee keer een staande ovatie was de beloning voor de acteurs en regisseur van een Midzomernachtdroom. In september 2017 start een nieuw seizoen van het jeugdtheater. 

Docent Gerk Huisma naar de European Conductors Championship (foto volgt)

Eind april’17  heeft onze  koperdocent Gerk Huisma deelgenomen aan de European Conductors Championship in Oostende te België. Deze Championship is gekoppeld aan de Europese Brassband Kampioenschappen.  Een hele ervaring voor Gerk, of zo als hij zelf zegt: helaas niet doorgedrongen naar de finale maar wel een hele ervaring rijker. Super gedaan Gerk, gefeliciteerd!