• darkblurbg
  Blazers talent
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Theateruitvoering april 2018
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Kinderkoor kick-off Jeugd Cultuur Fonds
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast

Theaterlessen jeugdtoneel SMG

In samenwerking met het Barontheater en docente Saskia Broertjes start SMG in september 2016 met een theatercursus voor een leeftijdsgroep (vanaf groep 4) uit het primair onderwijs en een leeftijdsgroep uit het voortgezet onderwijs. Inschrijven kan via deze website (zie inschrijven) of via docente Saskia Broertjes (zie docenten)

Jeugdtoneel SMG

Jeugdtoneel SMG

In samenwerking met het Barontheater en docente Saskia Broertjes is SMG in september 2016 gestart met een theatercursus voor een leeftijdsgroep (vanaf groep 4)  uit het primair onderwijs en een leeftijdsgroep uit het voortgezet onderwijs. Inschrijven kan via deze website (zie inschrijven) of via docente Saskia Broertjes (zie docenten)
Dit schooljaar 2017/2018 zijn de lessen gestart op vrijdag 29 september’17  met de volgende verdeling:
- 16.00 – 17.00 uur: voor leerlingen uit het basisonderwijs, leerlingen van 8 tot 12
- 17.00 – 18.30 uur: voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, leerlingen van 12 tot 18
De eindvoorstelling vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 april’18.

 

Wonderland en Alice

Ook dit jaar sluit Jeugdtoneel SMG het cursusjaar weer af met een voorstellingsweekend. Op 7 april om 20.00 en op 8 april om 15.00 laten 37 leerlingen tussen de 8 en 18 jaar aan familie, vrienden en andere theaterliefhebbers zien waar ze de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt. De plaats van handeling is het thuishonk van de acteurs, het vertrouwde Barontheater in Opende.

De titel van de voorstelling is “Wonderland en Alice”.

Nieuw dit jaar is de medewerking van Kunstbedrijven Westerkwartier. Want ook in Zuidhorn zit een groep jeugdige theaterenthousiastelingen. De 10 leerlingen van Jeugdtoneel KBW spelen samen met de 8-12 jarigen van SMG de korte voorstelling “Wonderland”.

Na de pauze is het dan de beurt aan de 12-18 jarigen van SMG, die de eenakter “Alice” over het voetlicht zullen laten razen. De gratis kaarten voor dit spektakel zijn vanaf maandag 26 maart 2018 te verkrijgen via de site van het Barontheater www.barontheater.nll