• darkblurbg
  Blazers talent
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Theateruitvoering april 2018
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Kinderkoor kick-off Jeugd Cultuur Fonds
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast

Scholenproject Bicycle Showband Crescendo Opende met nieuwe instrumenten SMG

Gepubliceerd op: 27-11-2019

In september is Bicycle Showband Crescendo uti Opende van start gegaan met een scholenproject om kinderen enthousiast te maken voor muziek. Dit scholenproject wordt in samenwerking met Stichting Muziekonderwijs Grootegast uitgevoerd. Samen met de basisscholen CDS De Klister en OBS Kompas is een opzet gemaakt voor zowel binnenschoolse- als buitenschoolse lessen.

Het totale traject bestaat uit een binnenschoolse instrumentenoriëntatie, gevolgd door een buitenschools opleidingsorkest dat weer gevolgd wordt door blazers amv lessen in groepsvorm voor kinderen die hierin willen doorgaan. Femke Wegter is gestart met de oriënterende koperlessen, na de herfstvakantie worden ook slagwerk- en saxofoonlessen gegeven. In januari worden dan alle instrumenten samengevoegd in een opleidingsorkest.

Stichting Muziekonderwijs Grootegast maakt tijdens deze projecten gebruik van het nieuw aangeschafte instrumentarium. Dankzij de bijdrage van ruim €20.000,- van de vroegere gemeente Grootegast heeft SMG deze instrumenten voor de schoolprojecten kunnen aanschaffen. Hoe mooi en fijn is het voor kinderen om met splinternieuwe en goede instrumenten muziek te leren maken.