• darkblurbg
  Blazers talent
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Theateruitvoering april 2018
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast
 • darkblurbg
  Kinderkoor kick-off Jeugd Cultuur Fonds
  Stichting Muziekonderwijs Grootegast

Theateruitvoering - Alice’s en Wonderlands zorgen tot twee keer toe voor een volgepakt Barontheater.

Gepubliceerd op: 04-05-2018

Niet Alice in Wonderland, maar Wonderland en Alice zorgde er afgelopen weekend voor dat tot twee keer toe het Barontheater in Opende tot de laatste stoel bezet was.  Theaterleerlingen van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast en Kunstbedrijven Westerkwartier gaven op zaterdagavond en zondagmiddag hun voorstelling in dit mooie theater. Door de groepen van Zuidhorn en Opende te combineren kon theaterjuf Saskia Broertjes een avond en middag vullend programma bieden dat door het vele publiek gewaardeerd werd. Het applaus en de staande ovatie maakten dit wel duidelijk.

Voor de pauze lieten de leerlingen van de basisschoolleeftijd zien wat ze allemaal bedacht hadden bij het thema Wonderland. Voor de leerlingen uit Zuidhorn was dit vooral de boze en enge wereld van monsters, enge beestjes en vaders en moeders die zeggen dat je je kamer op moet ruimen. Voor de leerlingen uit Opende was dit de wereld waarin we steeds groter worden. Van basisschool naar de brugklas, pesten en bang zijn werden in kleine sketches uitgebeeld waarbij mooi gebruik gemaakt kon worden van schaduwen achter witte decorstukken. Een luid applaus was de beloning voor de jongens en meisjes.

Na de pauze werd de voorstelling “ Alice” opgevoerd door de leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Deze groep leerlingen, waarvan de meesten al meerdere jaren in Opende spelen, zijn met het oorspronkelijke verhaal van Alice in Wonderland uit de pen van Lewis Carrol aan de slag gegaan. Alice komt terecht in een wonderlijke wereld waar tijd en ruimte en logische gebeurtenissen niet lijken te bestaan maar toch ook weer wel. In totaal drie Alice’s en onder andere een kolderkat, rups, hoedenmaker en de linker en de rechter zorgden er voor dat Alice maar niet echt begreep waar ze in terecht was gekomen.
Ook deze voorstelling kon rekenen op een luid applaus.

Na afloop kregen de leerlingen een bloem en een certificaat van Kunstbedrijven en SMG. En natuurlijk kreeg de juf een mooi bos bloemen.